Achtergrondafbeelding

Stages

Maak kennis met moderne ouderenzorg door stage te lopen bij ZINN. We laten je graag zien wat moderne ouderenzorg inhoudt; een dynamische, ondernemende en innovatieve werkomgeving. Tijdens je stage maak je kennis met een doelgroep die een steeds prominentere plaats inneemt in onze samenleving en complexe zorg nodig heeft.

Stage helpende, verzorgende IG, verpleegkundige niveau 4 en 6

Stageverzoeken voor de zorgopleidingen van het Noorderpoort, Alfa-college, ROC Menso Alting, het Drenthe College, Campus Winschoten en de Hanzehogeschool verlopen via je opleiding. Je opleiding werkt samen met ZINN via het programma 'stagematching' van Netwerk ZON. Het is dus niet nodig om jezelf bij ZINN aan te melden voor een stage.

BBL opleidingsplaatsen

ZINN heeft een beperkt aantal BBL opleidingsplaatsen (werken en leren) beschikbaar. Deze plekken worden jaarlijks in januari gecommuniceerd middels een vacature op deze website. Tussentijds instromen is niet mogelijk.

WijkGilde De Es

Binnen het WijkGilde De Es volgen jongeren de opleiding Entree Dienstverlening en Zorg van het Alfa-college. Zij krijgen tijdens het schooljaar theoretische en praktische scholing op ZINN locatie De Es. De studenten zijn daar 4 dagen per week werkzaam in de woongroepen, schoonmaak, het magazijn, de winkel, de linnenkamer en in het Grand Café/restaurant. Woensdag is de lesdag, ook in De Es, in het zogeheten 'leerhome'. De hele week zijn er docenten van het Alfa-college aanwezig. Wil je meer weten over een opleidingsplaats in het WijkGilde De Es, neem dan contact op met het Alfa-college (opleiding 'Entree Dienstverlening en Zorg niveau 1').

Stages voor 'niet-zorg' opleidingen

Volg je een andere opleiding, dan zijn er ook diverse mogelijkheden voor een stage bij ZINN. Ook is het in sommige gevallen mogelijk om een onderzoek bij ZINN te doen. Kijk voor beschikbare stageplekken tussen onze vacatures.

Maatschappelijke stage

Ben je een leerling van het voortgezet onderwijs en wil je een maatschappelijke stage bij ZINN volgen? Ga dan naar je stagecoördinator van school. Je stagecoördinator kan jou en je groep via welzinn@zinnzorg.nl aanmelden voor:

  • Een boeiende kennismaking met de ouderenzorg
  • De ervaring om een ander te helpen, te plezieren, te laten genieten, te ondersteunen
  • De mogelijkheid om dit buiten de schooltijden te doen
  • Groepsgewijze maatschappelijke stages op verschillende afdelingen

Heb je een vraag over de stage-mogelijkheden bij ZINN? Stuur dan een mail naar stageverzoeken@zinnzorg.nl.